Zoeken

Rapper Mister You vrijgelaten uit de gevangenis

6 oktober 2022 - 22:00 - Cultuur

©

Younès Latifi, meer bekend als rapper Mister You, die sinds juli vorig jaar in de gevangenis zat om een straf van 24 maanden uit te zitten, is voorwaardelijk vrijgelaten.

De beslissing werd maandag genomen door een rechter die belast is met de vrijlating en detentie, zo meldt de krant Le Parisien. Er wordt toegelicht dat de rapper woensdag zijn cel mocht verlaten. Hij zal voor de rest van zijn straf een elektronische enkelband dragen en zal bij zijn partner moeten gaan wonen, die in de prefectuur Sarthe verblijft.

Lees ook: Rapper Mister you biedt excuses aan voor drugslied ’La Linea’

In maart 2021 was de rapper in hoger beroep in Parijs veroordeeld voor het promoten op de sociale media van een belangrijk drugshandelspunt in een Parijse buitenwijk. "Opgedragen aan Caliweed, in het 94e arrondissement, in Villejuif," had hij voor de camera gezegd. Mister You, die niet wist dat hij werd gezocht, werd in juli op de luchthaven Orly gearresteerd toen hij op het punt stond met zijn gezin voor een vakantie naar Marokko te vertrekken.

Lees ook: Rapper Younes Latifi alias Mister You in de gevangenis

"De uitvoering van dit vonnis zonder voorafgaande dagvaarding is procedurele waanzin en een menselijke schande, terwijl mijn cliënt drie weken geleden de geboorte van zijn tweeling heeft meegemaakt", aldus zijn advocaat na zijn arrestatie. Hij voegde er toen aan toe dat op 21 september in Parijs "een hoorzitting over de aanpassing van de straf zou worden gehouden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team