Zoeken

Marokko selecteert steden voor quarantaine reizigers B-lijst

18 juni 2021 - 19:40 - Gemeenschap

©

Er is meer bekend over de quarantaineregeling voor reizigers die Marokko binnenkomen vanuit landen die op de B-lijst staan. In totaal zijn 17 steden voor dit doel geselecteerd door de Marokkaanse autoriteiten.

Volgens de details die deze week zijn verstrekt door Nezha El Ouafi, gedelegeerd minister van Buitenlandse Zaken, belast met Marokkanen die in het buitenland wonen, zullen reizigers uit landen van de B-lijst worden onderworpen aan een sanitaire isolatie van 10 dagen in hotels die van tevoren op een lijst zijn geplaatst in 17 steden van het koninkrijk.

Lees ook: Versoepeling reisvoorwaarden voor wereld-Marokkanen uit onveilige landen

Deze hotels bevinden zich in de steden Casablanca, Tanger, Asilah, Tetouan, Essaouira, Inezgane, Ait Melloul, Dakhla, Ouarzazate, Nador, Oujda, Agadir, Laayoune, Al Hoceima, Marrakech, Rabat en Fez. De kosten van het verblijf, met inbegrip van de transfer van de luchthaven naar het hotel, zijn ten laste van de reiziger en worden vooraf betaald. De lijst van geselecteerde hotels zal binnenkort worden bekendgemaakt, zo kondigde de minister aan.

Op 15 juni zijn verschillende luchtverbindingen van en naar het koninkrijk hervat op basis van uitzonderlijke vergunningen, aangezien het luchtruim van Marokko nog steeds gesloten is wegens de gezondheidsmaatregelen die zijn genomen ter bestrijding van de corona-pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team