Zoeken

Marokko: oproep tot boycot WK-wedstrijden becommentarieerd door Hafid Derradji

23 november 2022 - 23:00 - Sport

©

De Algerijnse journalist Hafid Derradji van de Qatarese zender BeIn Sports staat bekend om zijn uitlatingen tegen Marokko. De Marokkaanse vereniging van eigenaars van cafés, restaurants en toeristische bedrijven heeft al haar regionale en provinciale afdelingen opgeroepen de WK-wedstrijden in Qatar, waarop hij commentaar levert, te boycotten.

De beroepsvereniging rechtvaardigde haar actie in een persbericht door te zeggen dat zij zich inzet voor "de islamitische waarden van tolerantie", de Marokkaanse jeugd wil "beschermen" tegen "alles wat haat kan zaaien" tussen de twee broederlanden Marokko en Algerije, en "de boodschappen van vrede, tolerantie en toenadering tussen de volkeren wil verspreiden".

Lees ook: Qatar verwerpt klachten uit Marokko tegen Hafid Derradji

De vereniging beschuldigt de Algerijnse journalist ervan "haatzaaiende taal onder de jeugd" te verspreiden in plaats van "waarden als broederschap en solidariteit" te bevorderen. Zij verklaarde tevens dat zij zich slechts verzet tegen de "vijandige retoriek" van de Algerijnse commentator. Hij staat bekend om zijn standpunten over de Sahara-kwestie, die niet alleen belangrijk is voor Koning Mohammed VI maar voor alle Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team