Zoeken

Bouw windpark Midelt voltooid

11 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

De bouw van het windpark van Midelt is na 24 maanden voltooid. Dit werd woensdag aangekondigd door het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE).

De directeur-generaal van ONEE, Abderrahim El Hafidi heeft samen met de gouverneur van Midelt en het ONEE-projectteam een bezoek gebracht aan het windpark om de ingebruikname van de windturbines te overzien. De werkzaamheden aan het windpark zijn ondanks de uitbraak van het coronavirus gewoon doorgegaan, zo staat er in een persbericht van ONEE te lezen.

Het windpark is 8 kilometer buiten de stad Midelt aangelegd en heeft een oppervlakte van ongeveer 2300 hectare. Het project is onderdeel van het programma voor elektriciteitsproductie van ONEE en de koninklijke visie voor de energievoorziening van Marokko. Tegen een kostprijs van 2,5 miljard dirham heeft het park een capaciteit van 210 Megawatt. Samen met de windparken van Boujdour met een capaciteit van 300 Megawatt, Tiskrad met een vermogen van 100 Megawatt en Jbel Lahdid met een elektriciteitsproductie van 270 Megawatt, levert dit programma van ONEE een gezamenlijke energieproductie op van 850 Megawatt.

De bouwwerkzaamheden zijn ook tijdens de corona-pandemie doorgegaan zoals gepland. In de loop van vorig jaar zijn onder andere de interne verbindingen van het park aangelegd, windturbines gemonteerd en zijn er verschillende testen uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team