Zoeken

Marokko bouwt eigen treinen

21 mei 2014 - 20:48 - Economie

©

Het Marokkaans bedrijf SCIF heeft een aanbesteding gewonnen voor de bouw van 50 treinwagons voor de Marokkaanse spoorwegenmaatschappij ONCF. SCIF is sinds 2006 het eigendom van Marokkaanse miljardair Miloud Chaabi.

De informatie werd tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van de ONCF bekendgemaakt. Minister van Vervoer Abdelaziz Rebbah, ONCF-CEO Mohamed Rabie Khlie en Miloud Chaabi woonden de persconferentie bij.

In totaal wil de ONCF 80 nieuwe treinwagons aanschaffen, waarvan 50 door SCIF zullen worden gebouwd. De nieuwe wagons zullen voldoen aan de internationale normen wat betreft veiligheid en comfort. Onder meer airconditioning, informatieborden en zelfsluitende deuren werden voorzien.

Met deze aankoop wil de ONCF haar transportcapaciteit op lange afstandsverbindingen met 20% verhogen. Volgens het staatsbedrijf doelt de keuze van een Marokkaanse groep erop de binnenlandse industrie te stimuleren.

In 2013 heeft de Marokkaanse spoorwegenmaatschappij ONCF 38 miljoen passagiers vervoerd en een omzet van 1,4 miljard dirham behaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team