Zoeken

Marokko wil zes nieuwe jachthavens, ook in Nador en Al Hoceima

30 mei 2014 - 12:26 - Economie

©

Marokko bestudeert de mogelijkheid om zes jachthavens te bouwen aan de Middellandse Zeekust, in de provincies van Nador, Al Hoceima en Tanger. Het aantal jachthavens in het land zou hiermee verdubbelen.

In de regio van Nador zijn drie nieuwe jachthavens gepland. Deze worden naar verwachting in Cala Charranes, Sidi Lahcen en Site 7-A gebouwd. Twee anderen komen in de regio van Al Hoceima, in Issly en Tala Youssef. En ten slotte krijgt ook Oued el Marsa in Tanger een jachthaven.

Volgens Médias24 heeft het Marokkaans havenagentschap een aanbesteding uitgevaardigd om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren. Het onderzoek moet aantonen of het project potentiële investeerders zal aantrekken en een overzicht geven van de infrastructuur die nodig zal zijn. Ook moet worden aangetoond of de bouw van deze jachthavens realistisch is en genoeg toeristen zal aantrekken om rendabel te zijn.

De kosten worden geraamd op 660 miljoen dirham voor de havens van Cala Charranes en Sidi Lahcen, en 210 miljoen voor Site 7-A. In Issly zal de bouw van een jachthaven 350 miljoen dirham kosten en in Tala Youssef 270 miljoen. Uiteindelijk wordt 300 miljoen dirham voorzien voor Marsa el Oued.

Marokko heeft momenteel zes jachthavens. Die bevinden zich in Saidia, Kabila, Marina Smir, Bouregreg, Sables d’Or en Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team