Zoeken

Marokkaanse HSL vertraagd en duurder

5 november 2014 - 14:57 - Economie

©

De Marokaanse HSL, oorspronkelijk gepland voor het einde van volgend jaar, zal volgens een officiële bron pas in 2017 beginnen rijden.

"Volgens de oorspronkelijke planning was de inwerkingtreding van de HSL gepland voor eind 2015, maar er zal een vertraging van 18 maanden zijn. De HSL zal pas aan het einde van de eerste helft van 2017 beginnen rijden", aldus de officiële bron aan La Vie Eco.

De vertraging is vooral te wijten aan de trage onteigening van gronden, die nu tot 98% voltooid zijn volgens dezelfde bron.

De aanlegwerken zijn tot ongeveer 60% voltooid: 69% voor onderzoek en civiele techniek werken, 59% voor materieel en spoorweguitrusting en 52% wat betreft logistiek en voorzieningen.

Naast de verwachte vertraging zal ook de rekening hoger zijn. Marokkaanse spoorwegenmaatschappij ONCF moet namelijk de rijtuigen in de werkplaatsen van het Franse bedrijf Alstom opslagen. De bouw van opslagplaatsen van de ONCF in Tanger en Casablanca hebben eveneens een vertraging van 18 maanden opgelopen.

Bladna.nl