Zoeken

Boskoopse Khalid terecht voor handel in vervalste Nikes

18 september 2021 - 12:00 - Marokko

©

Op 16 september 2021 moest Khalid A. uit Boskoop voor de rechter verschijnen in Den Haag. Hij wordt vervolgd wegens illegale de handel in vervalste merkkledij en schoenen.

Privédetective John Warrink was in juli 2020 bij een loods aan de Lagewaard in Kouderkerk getuige van het lossen van pallets met dozen vol vervalste Nike sneakers. De privé-rechercheur, die gespecialiseerd is in het opsporen van handel in namaakartikelen, werd ingeschakeld na een tip over deze loods. Het AD schrijft dat hij het rapport van zijn onderzoek naar de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) opstuurde, die daarna een eigen onderzoek opende.

Lees ook: Nike beschuldigt Marokkaanse AB Sport van plagiaat

Op camerabeelden die gemaakt zijn in het kader van het onderzoek zijn mannen te zien die de loods in- en uitlopen. Ook een Volkswagen Caddy komt regelmatig in beeld. Deze auto staat ingeschreven op de naam van Khalid A. en ook de loods is gehuurd onder zijn naam. Khalid A werd uiteindelijk opgepakt na een levering in Arnhem.

Onderzoek toonde later aan dat Khalid A een Audi A3 cash had betaald, om de inkomsten uit zijn illegale schoenenhandel wit te wassen. Justitie heeft beslag gelegd op het voertuig. De verdachte meent dat het Openbaar Ministerie niets van de handel begrijpt. Hij vertelde aan de rechter dat hij psychische problemen heeft: "Dáár ben ik druk mee bezig". Daardoor herinnert hij zich ook niet alles. En de auto: die is van zijn vader, betaald met geld van zijn vader.

Lees ook: Marokkaan in Spanje opgepakt met 81.000 namaakartikelen

De advocaat van Khalid A., Clarice Stenger, vindt dat justitie hem een veel te grote rol toeschrijft en wijst erop dat er nog negen andere personen te zien zijn op de beelden. De aanklager eist een effectieve gevangenisstraf van vier maanden, de uitspraak in deze zaak staat gepland op 30 september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team