Zoeken

Ouassim voor de rechter na dreigberichten tegen Nederlandse joden

10 december 2021 - 11:20 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam eist tegen Ouassim T. een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken en een taakstraf van 200 uur. Hij staat terecht voor het bedreigen van journalisten en meerdere Nederlanders met een Joodse achtergrond, tussen 2018 en 2020. Ouassim plaatste in die periode honderden haatberichten en bedreigingen op sociale media.

Het onderzoek van het OM naar nam veel tijd in beslag omdat T. een valse identiteit gebruikte op social media. Hij gebruikte de naam "Lodewijk Dijkstra" en vertelde dat hij in een supermarkt werkte, terwijl Ouassim in realiteit gewoon bij zijn moeder woonde. Hij stuurde de haatberichten vanuit zijn slaapkamer en richtte zich met name naar Nederlanders met een Joodse achtergrond en naar journalisten, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Ayoub die tijdens avondklokrellen politie bekogelde in Schilderswijk weer vrij

Nadat een aantal mensen aangifte deden van ernstige berichten zoals "we gaan op Jodenjacht" en "sterf in de gaskamer", werd een onderzoek ingesteld. De Haagse organisatie CIDI die strijdt tegen antisemitisme, alarmeerde de politie over de berichten.

Lees ook: Ayman en Mohammed krijgen taakstraf voor oproep tot rellen in Nederland

In de rechtbank toonde Ouassim T. berouw en verklaarde dat zijn gedrag "stupide" en "laf" was. Zijn advocaat benadrukte ook dat zowel de verdachte als zijn familie een straf terecht vinden. De advocaat noemde zijn cliënt "een toetsenbordridder" die enkel dapper is achter zijn computer. De uitspraak in deze zaak volgt op 22 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team