Zoeken

Khalid Kasem eist excuses na beschuldiging van lekken naar Ridouan Taghi

23 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

Advocaat Khalid Kasem zegt dat het AD onrechtmatig schreef dat hij informatie lekte naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Kasem ontkende dat destijds en begon een bodemprocedure. In mei staat hij tegenover de krant bij de rechter.

Het AD schreef vorig jaar mei dat advocaat Khalid Kasem volgens het Openbaar Ministerie in 2015 informatie aan de organisatie van Taghi had verstrekt. Deze week werd er na een onderzoek van acht maanden, bekend gemaakt dat er geen bewijs is gevonden voor de bewering dat Kasem informatie heeft gelekt.

Daarom eist de advocaat nu een rectificatie van de krant. "Mijn advocaat heeft bij het OM navraag gedaan of justitie inderdaad die overtuiging heeft", zegt Kasem in de Volkskrant. "Want als dat zo is, start je een strafrechtelijk onderzoek of dien je op zijn minst een klacht in bij de deken. Er loopt geen strafrechtelijk onderzoek tegen mij. En de recherche-officier heeft per mail, maar ook telefonisch kenbaar gemaakt dat er geen klacht tegen mij is ingediend".

Volgens de advocaat hebben de verdachtmakingen er wel toe geleid dat hij een column bij Het Parool en de presentatie van het televisieprogramma ’De Vooravond’ kwijtraakte. "Als ik het programma zie, denk ik: het is een gemiste kans. Ik had dat leuk gevonden, en ik zou het - net als de huidige presentatoren overigens - goed hebben gedaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team