Zoeken

Comeback Hakim Ziyech verwacht na vertrek bondscoach

16 augustus 2022 - 11:40 - Sport

©

Vahid Halilhodzic is niet langer de bondscoach van het Marokkaans elftal. Maar luidt het ontslag van Halilhodzic ook de terugkeer in van Hakim Ziyech in de nationale ploeg? De aanvallende middenvelder had in januari aangekondigd dat hij niet meer voor Marokko zou spelen.

Het ontslag van Vahid Halilhodzic opent mogelijk de deur voor de terugkomst van Hakim Ziyech in de nationale ploeg. De Marokkaanse international lag in de clinch met de Frans-Bosnische coach en had zijn terugkeer afhankelijk gemaakt van het vertrek van laatstgenoemde. "Hij kan hoog vliegen, laag zakken, op mijn stoep staan, op mijn zolder slapen of in mijn kelder. Ik zal niet spelen voor deze coach," zei de Chelsea-speler enkele maanden geleden. Maar Ziyech heeft vooralsnog niet gereageerd op het ontslag van Vahid Halilhodzic.

Lees ook: Walid Regragui als nieuwe bondscoach Marokko getipt, salaris bekend

Volgens verschillende bronnen zal de voormalige Ajax Amsterdam-ster op de lijst staan van spelers die worden opgeroepen voor de selectie van september, meldt Le360. Hij zal naar verwachting spelen in de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Chili op vrijdag 23 september in Barcelona en tegen Paraguay op dinsdag 27 september in Sevilla, als onderdeel van de voorbereiding op het WK-2022, dat plaatsvindt van 21 november tot 18 december in Qatar.

Lees ook: Redenen achter ontslag Vahid Halilhodzic

Marokko neemt dit jaar voor de zesde keer deel aan een WK-finale. Het koninkrijk zal het in groep F opnemen tegen Kroatië, finalist van het WK-2018, België, tweede in de FIFA-ranking, en Canada.

Bladna.nl