Zoeken

Bokser Nordine Oubaali vraagt hulp aan Franse president

30 april 2021 - 16:20 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse Nordine Oubali, WBC wereldkampioen in bantamgewicht, heeft een visumprobleem terwijl hij in de maand mei een beslissende gevecht heeft in de Verenigde Staten. Daarom lanceerde hij zaterdag een noodkreet om hulp aan de Franse President Emmanuel Macron.

De Frans-Marokkaanse bokser Nordine Oubaali liet via een Twitter-bericht zaterdagavond weten dat hij moeilijkheden heeft om een visum te verkrijgen. Hij deelde zijn groeiende bezorgdheid niet in staat te zullen zijn om zijn gordel te verdedigen op 29 mei, in de buitenwijken van Los Angeles, tegen zijn eerste uitdager, de Filippino Nonito Donnaire.

Vanwege de onzekere situatie die zijn volgende gevecht in gevaar zou kunnen brengen, deed de internationale atleet een beroep op de Franse President Emmanuel Macron.

De voormalige Olympische bokser heeft afgelopen november reeds een gevecht moeten annuleren vanwege een positieve coronatest tegen dezelfde tegenstander, de 38-jarige Donnaire, voormalig WBA kampioen vedergewicht. Vervolgens kreeg Donnaire de kans om de gordel te pakken tegen Emmanuel Rodriguez, maar tegen alle verwachtingen in werd de Filippino op zijn beurt besmet met het coronavirus. Oubaali behield vervolgens de gordel voor de rematch die gepland staat voor 29 mei.

De 34-jarige Oubaali blijft ongeslagen in de professionele rangen met 17 overwinningen, waarvan 12 voor de limiet. Zijn uitdager, Donnaire, heeft 40 overwinningen, waarvan 26 voor de limiet, en zes nederlagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team