Zoeken

Marokkaanse bokser imiteert Mike Tyson op Olympische Spelen

29 juli 2021 - 18:20 - Sport

©

Nog meer slecht nieuws voor de Marokkaanse atleten op de Olympische Spelen van Tokio. Op dinsdag werd de Marokkaanse bokser Youness Baalla (-91 kg) gediskwalificeerd omdat hij geprobeerd zou hebben zijn tegenstander in het oor te bijten tijdens een zwaargewicht gevecht.

Youness Baalla zou in de derde ronde geprobeerd hebben om in het oor te bijten van zijn tegenstander David Nyika. Hij bracht zijn open mond naar het linkeroor van de Nieuw-Zeelander, terwijl hij hem met zijn armen vasthield, ongeveer op dezelfde manier als Mike Tyson in zijn beroemde gevecht tegen Evander Holyfield in 1997. Gelukkig slaagde Nyika erin hem te ontwijken.

De Sri Lankaanse scheidsrechter en de vijf juryleden hadden het incident tijdens de wedstrijd niet opgemerkt, maar de organisatoren meldden de illegale actie. "Baalla was duidelijk van plan om in de derde ronde in het oor of gezicht van zijn rivaal te bijten," zegt IOC Boxing Task Force (BTF) in een verklaring. De Marokkaanse bokser werd "gediskwalificeerd voor zijn ontoelaatbare actie".

David Nyika won de wedstrijd unaniem, hij schreef later op zijn Instagram-account dat dit soort zaken kunnen gebeuren zonder de intentie te hebben om schade te berokkenen. "Het heetst van de strijd kan zowel het beste, maar ook het slechtste van mensen naar boven brengen. Dat hoort bij sport," schreef hij. "Ik heb respect voor mijn tegenstander en kan de frustratie begrijpen die hij voelde. Neem alsjeblieft geen contact met hem op als je niets goeds te zeggen hebt," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team