Zoeken

Blessure trok streep door WK-droom Oussama Idrissi

26 december 2022 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse voetballer Oussama Idrissi is weer terug op het veld. Een hamstringblessure haalde hem uit de running en sloeg zijn WK-droom met Marokko aan diggelen. In de tweede seizoenshelft wil hij nu bij Feyenoord laten zien wat hij echt kan.

De Marokkaanse aanvaller maakte vrijdag zijn opwachting in de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles (7-4). Hij kwam maar een klein uur in actie en kon zich nauwelijks laten gelden maar is toch blij dat hij er weer staat. "Ik ben echt uitgeput", vertelde de aanvaller na afloop van de wedstrijd. "Ik moet echt weer onderaan de ladder beginnen. Maar ik ben blij, zeker weten. Hier heb ik lang naar uitgekeken. Het is frustrerend dat ik nog niet meteen mijn oude niveau heb, maar dat ik terug ben stemt me gelukkig", aldus Idrissi in het AD.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

"Een blessure is natuurlijk nooit prettig, maar dit was extra balen omdat ik net in een lekkere flow begon te komen. De eerste week mag je rouwen, daarna moet de focus volledig op herstellen. Gelukkig ligt het nu achter me." Zijn verwonding had niet enkel consequenties voor zijn club, maar zette ook een streep door zijn selectie voor het Marokkaans elftal. "Ook met het oog op het WK dat eraan zat te komen was het vervelend. Dat heeft vanaf het begin van het seizoen in mijn hoofd gezeten. Om kans te maken op het WK, moet je minuten maken bij je club. Dat was ook een van de redenen waarom ik deze zomer voor Feyenoord koos."

Lees ook: Noussair Mazraoui loopt net voor WK blessure op

In Qatar zag hij Marokko uitgroeien tot een stuntploeg en als eerste Afrikaanse land ooit de halve finales bereiken. "Ik zat gewoon als Marokko-supporter voor de buis. Het is gewoon echt fantastisch, een waanzinnige prestatie. Natuurlijk was het jammer dat het tegen Frankrijk niet lukte, maar de laatste vier bereiken is gewoon een puike prestatie." Idrissi hoopt wel nog op een nieuwe kans bij de Atlas Leeuwen. De komende maanden wil hij aan zijn club tonen wat hij in zijn mars heeft. In het afgebroken coronaseizoen bij AZ was de aanvaller goed voor dertien goals en vijf assists.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team