Zoeken

Sterspeler Oussama Tannane zondag terug bij Vitesse

14 januari 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaan Oussama Tannane is gekend om zijn meesterlijke dribbel, maar ook om zijn onstuimige temperament. De 28-jarige middenvelder zit voorlopig nog bij NEC, maar keert zondag terug naar Vitesse. Hij is een ster in Nijmegen en verkeert al het hele seizoen in uitstekende vorm, bij Vitesse verwachten ze dan ook veel van zijn schitterende techniek tijdens de aanstaande Gelderse derby.

"Ik weet dat de derby voor alles en iedereen bij NEC en in Nijmegen belangrijk is", zegt Tannane in het AD. "Dit is de wedstrijd van het jaar. Maar voor mij is de derby niet elektrisch geladen. Ik kom uit Amsterdam. Ik ben niet met deze derby opgegroeid. Dit is als Saint-Étienne versus Lyon. Die derby heb ik in Frankrijk meegemaakt. Maar er spelen wel zaken mee. Ik heb tweeënhalf jaar bij Vitesse gespeeld. Ik ben ook benieuwd hoe ik zondag wordt ontvangen in Gelredome", aldus Tannane.

Lees ook: Oussama Tannane terug naar Eredivisie

"Ik was aanvankelijk te zwaar", vervolgt hij in dezelfde krant. "Maar ik was ook zo weer fit. In de voorbereiding al. Na die goal in de Conference League tegen Anderlecht trok ik mijn shirt uit. Om even een afgetraind lichaam te laten zien. Daarna heb ik Vitesse nog een paar keer op sleeptouw genomen".

Het is ook juist die ingesteldheid die Tannane in Gelredome bracht. "Dat is het karakter van de winnaar. Dat is furie. Tegelijkertijd zoeken tegenstanders mij ook altijd op. Alvarez met Ajax laatst nog. Veel mensen kennen mij als fantastische speler. Maar tegenstanders kijken anders. Ze kunnen mij niet stoppen, dus zoeken ze een andere manier. Op Ajax is zo’n tactiek moeilijker. Daar staat een fantastisch team. Dat kun je zo niet uitschakelen. Maar als jij in een team staat met mensen die het spel soms net iets later begrijpen, dan ligt dat anders. Dan ben jij de target. Daar moet ik me altijd tegen wapenen."

Lees ook: Oussama Tannane gaat definitief voor Marokko spelen

De negatieve beeldvorming speelt hem parten maar hij laat het niet aan zijn hart komen. "Ik heb ruggengraat. In het veld ga ik mijn eigen weg. Mijn benen vertellen mijn verhaal", vertelt hij. Tannane is ook zeer geliefd bij NEC omdat hij zich daar ontfermt over jonge talenten zoals Ibrahim Cissoko en Souffian El Karouani. "Ik houd ervan die jonge gasten te begeleiden. Cissoko kan geweldig voetballen. Ik help hem graag. Met El Karouani heb ik ook een band. Die jongen komt eraan. 100 procent."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team