Zoeken

Beweging 20 februari heeft zondag betoogd

29 maart 2011 - 08:06 - Marokko

©

Honderden mensen demonstreerden zondag in Al Hoceima, Tangier, Fez, Casablanca en Marrakesh, op initiatief van de Beweging op 20 februari. Dezelfde slogans als tijdens vorige protestacties werden urenlang gescandeerd.

In Tangier namen 300 mensen deel aan een sit-in voor constitutionele hervormingen, de invoering van een scheiding der machten en de oprichting van een echte democratie en rechtsstaat.

In Al Hoceima hebben de demonstranten opgeroepen te strijden tegen corruptie, maar ook het recht op werk, onderwijs en medische zorg. Een justitiële hervorming en de bestrijding van patronage waren ook onder de eisen van de demonstranten.

Bijna 400 mensen hebben ook in Fez deelgenomen aan een mars in de stad, dit steeds op initiatief van de Beweging 20 februari. In de spirituele hoofdstad van Marokko hebben de betogers geprotesteerd tegen de hoge levenskosten en de marginalisering van jonge afgestudeerden.

In Casablanca hebben verschillende verenigingen en politiekers een sit-in gehouden om sociale, economische en politieke hervormingen te vragen.

En om af te sluiten hebben ook demonstranten in Essaouira een sit-in georganiseerd voor het opnemen van de amazighiteit in de grondwet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team