Zoeken

4000 mensen demonstreren in Casablanca

4 april 2011 - 09:00 - Marokko

©

Bijna 4000 mensen demonstreerden zondag vreedzaam in Casablanca, op initiatief van de Beweging van 20 februari en associatieve acteurs met als eisen: "het ontslag van de regering, de ontbinding van het parlement, democratie en sociale rechtvaardigheid".

De mars vertrok om elf uur aan de Victorie-plaats in Derb Omar, stak de Boulevard Hassan II over om te stoppen bij de Nevada-plaats, in de buurt van de Wilaya van Casablanca, waar demonstranten een sit-in organiseerden. Hun eisen gingen vooral naar sociale en economische hervormingen en het vertrek van lokale verkozene volksvertegenwoordigers.

Menselijke kettingen werden gevormd voor de banken, overheden en bedrijven langs de route van de mars, door de deelnemende burgers van Rabat, Sale, Mohammedia en verschillende volksbuurten van de omgeving rondom Casablanca. Al Adl Wal Ihssane en leden van de radicaal-linkse partij hebben ook deelgenomen aan de mars.

De eisen zijn duidelijk: "Wij willen een nieuw Marokko en een nieuwe grondwet", scandeerden de demonstranten, waarvan sommigen nog steeds de intrekking eisen van artikel 19 van de grondwet, waarin de status van bevelhebber van de gelovigen van koning Mohammed VI bekrachtigd wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team