Zoeken

1ste mei: Marokko betoogt ook

4 mei 2011 - 10:00 - Gemeenschap

©

Net zoals de rest van de wereld hebben duizenden Marokkanen op zondag 1 mei betoogd om de "Dag van de Arbeid" te vieren.

In Rabat zijn 3000 mensen bijeengekomen waarvan ongeveer 350 jongeren van de Beweging 20 februari. In Casablanca daarentegen hebben er slechts een paar honderden mensen deelgenomen aan de manifestaties.

In Marrakesh, getroffen door een terroristische bomaanslag in het hartje van haar historische centrum donderdag, zijn tientallen mensen ook op straat gekomen. Nochtans was de mars er officieel geannuleerd door het slecht weer.

De demonstranten scandeerden dezelfde leuzen als die van 20 februari, 20 maart en 24 april: "Weg met despotisme" en "Genoeg marginalisering". Maar wat het meest terugkwam waren de slogans tegen het terrorisme. De demonstranten hebben gedurende uren de aanslag op de Argana café gehekeld. Zo kon men onder anderen horen roepen dat "terroristen bang zijn voor een democratische grondwet" en dat "de arbeidersklasse de terroristische aanslag van Marrakesh veroordeelt"

In de rode stad werden ook vele steunoproepen aan Koning Mohammed VI gescandeerd. De koning was namelijk vrijdag ter plekke geweest waar hij de Argana café en de slachtoffers van de aanslag (16 doden, 26 gewonden) bezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team