Zoeken

Benkirane, alcohol en Davos

28 januari 2012 - 09:53 - Marokko

©

Regeringshoofd Abdelilah Benkirane heeft vrijdag tijdens de World Economic Forum in Davos, Zwitserland, de Westerse landen gevraagd islamisten in Arabische lente-landen te ondersteunen, net zoals ze in het verleden despoten hebben ondersteund.

Abdelilah Benkirane, sprekend op een conferentie in Davos, zei dat de corruptie aanwezig was in alle Arabische landen sinds hun onafhankelijkheid. Op die manier hebben sommigen onvoorstelbare rijkdommen weten te verzamelen.

"Er bestaat in ons land een systematische angst van corruptie en degenen die ervan profiteren" aldus Benkirane. De meeste landen hebben vandaag de dag behoefte aan gematigdheid en assimilatie om hun economieën te doen groeien.

Benkirane zei open te staan voor dialoog en nodigde landen en financiële organisaties met administratieve problemen in Marokko, hem hierover aan te spreken.

De Marokkaanse premier eiste maar één ding, dat zijn gesprekspartners geen wijn drinken wanneer ze aan zijn tafel eten. Met humor vroeg hij dan of zijn houding als extreem kon worden beschouwd.

Veertig staatshoofden wonen dit jaar de 42e editie van het Davos-forum bij, onder het thema "De grote transformatie, nieuwe modellen scheppen".

Abdelilah Benkirane is er vergezeld van Mohamed Najib Boulif, onderminister van Algemene zaken en Bestuur, en Mohamed Horani, voorzitter van het Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team