Zoeken

Benkirane hekelt Westen op forum Davos

28 januari 2013 - 22:09 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane beschuldigde op het Forum van Davos, enkele fracties ervan het democratisch proces in Marokko te willen ondermijnen. Daarbij verklaarde hij dat het Westen democratie weigert wanneer het islamisten aan de macht brengt.

Volgens Benkirane hebben "alle landen van de Arabische lente veranderingen ervaren op hun eigen manier. Er wordt in Marokko over een uitzondering gesproken, omdat de veranderingen op een rustige manier plaatsvonden".

Het Marokkaanse regeringshoofd vertelde dit vrijdag voor een twintigtal staatshoofden en honderden westerse zakenlieden, op het 43e World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

Tevens vertelde Benkirane dat Marokko het doelwit was van terreurdaden die de stabiliteit in het land dienden te verstoren. Ook hekelde hij lobby’s die de regeringsactie tegenwerken omdat de hervormingen hun belangen tegengaan.

Bij de vorige top in Davos had Benkirane de Westerse landen aangespoord de landen van de Arabische lente te steunen, zoals ze de despoten in het verleden hadden gesteund.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team