Zoeken

Brussel bezorgd over met covid besmette reizigers uit Marokko

9 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Brussel maakt zich ernstig zorgen over de mate van positief geteste personen bij hun terugkeer uit Marokko. Zo’n 10% van de Marokkanen die in de laatste week van augustus uit het koninkrijk terugkeerden, testten positief op corona. Dit is het hoogste percentage van terugkerende reizigers uit alle landen.

"Meer dan een derde van de nieuwe coronabesmettingen wordt geregistreerd bij terugkeer van een reis", waarschuwt coronacrisismanager Inge Neven van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Ze meldt dat 10% van de 6000 mensen die in de laatste week van augustus uit Marokko terugkeerden, besmet bleek te zijn. Een cijfer dat de Brusselse autoriteiten zorgen baart, omdat het veel hoger ligt dan het algemene percentage van besmettingen in de stad. Dat aantal bedroeg 7,3% in de week van 31/08 tot 6/09 (tegenover 7,5% de week ervoor en 4,7% op 11 augustus), meldt L’Avenir.

Lees ook: Vooral Marokkanen besmet bij terugkeer in België

Het regionale positiviteitspercentage is "voor het eerst" hoger dan dat van terugkerende reizigers (5,5%), aldus Neven. Ze leidt daaruit af dat dit bewijst dat het virus inderdaad in Brussel circuleert. De stijgende trend van het aantal besmettingen met het coronavirus in de Belgische hoofdstad houdt dan ook aan. In totaal werden er 575 gevallen per 100.000 inwoners geregistreerd in de laatste 14 dagen.

Sinds juli is het aantal besmettingen in Brussel sterk toegenomen, van 152 gevallen op 15 juli tot 371 op 11 augustus. Het resultaat is dat het aantal ziekenhuisopnames licht was gedaald maar nu weer toeneemt en dat het aantal sterfgevallen van 1 per dag is gestegen tot 2, aldus de coronacrisismanager.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team