Zoeken

Tweede editie "Maghrib Belgium Impulse" in Antwerpen

18 november 2021 - 10:00 - Wereld

©

Marokko lanceerde maandag in Antwerpen de tweede editie van de "Maghrib Belgium Impulse" (MBI), een programma dat bedoeld is om Belgische Marokkanen warm te maken voor zakelijke mogelijkheden in het koninkrijk.

Op het programma van deze tweede editie staan vier nieuwe evenementen gepland onder de titel "Ondernemerschap in Marokko". Tijdens de vier evenementen, die plaatsvinden op 15 en 18 november in Antwerpen, op 16 november in Brussel en op 19 november in Luik, kan de Marokkaanse diaspora in detail kennis maken met de investeringsmogelijkheden in Marokko, aldus MAP.

Lees ook: Marokko: directe investeringen door wereld-Marokkanen gedaald in 2020

Het initiatief wordt georganiseerd door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de werkgeversorganisatie en heeft tot doel de vaardigheden van Marokkanen in België op duurzame wijze te mobiliseren, door productieve investeringen te begeleiden die bijdragen tot de ontwikkeling van het koninkrijk.

De Marokkaanse ambassadeur in België, Mohamed Ameur, benadrukte tijdens zijn toespraak het belang van dit project, dat de verschillende Belgisch-Marokkaanse economische actoren de nodige informatie kan verschaffen om investeringsprojecten in alle regio’s van het koninkrijk te vergemakkelijken.

Lees ook: Marokkaanse diaspora aangemoedigd om meer in Marokko te investeren

De voorzitter van de vereniging van Marokkaanse Wereld Ondernemers (MeM), deelde van zijn kant mee dat ze op het niveau van het Algemeen Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM), dit project van evenementen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië steunen, om alle economische actoren in de drie Belgische regio’s de gelegenheid te geven zich te informeren over de verschillende investeringsmogelijkheden in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team