Zoeken

Bijna 12% Belgische-Marokkanen bij terugkomst besmet met corona

24 augustus 2021 - 20:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko, dat in België als rode zone is aangemerkt, bevindt zich in het midden van een nieuwe golf coronabesmettingen. Zo’n 11,7% van de Marokkanen die na een vakantie in het koninkrijk naar België teruggekeerden, zijn in de week van 9 augustus positief getest op Covid-19.

Volgens gegevens van Sciensano, een onderzoekscentrum en tevens het Nationaal Instituut voor Volksgezondheid in België, beschikken de reizigers die terugkeren uit Marokko over de hoogste besmettingspercentages in België, meldt Belga.

Lees ook: Vooral Marokkanen besmet bij terugkeer in België

Het persbureau brengt het controleprotocol in herinnering dat België heeft ingevoerd, waarbij reizigers vanaf 12 jaar die uit Marokko terugkeren, zich bij hun terugkeer moeten laten testen, gezien de epidemiologische situatie in het koninkrijk. Uit een analyse van die testen blijkt dat Marokkanen met 11,7% voorop lopen, voor wat het percentage corona-infecties betreft.

Volgens Sciensano bedraagt het besmettingspercentage voor reizigers uit Turkije 4,5%, terwijl dat minder dan 2% is voor degenen die terugkeren uit Spanje en Portugal.

Lees ook: Belgische-Marokkanen vertragen vaccinatiecampagne in Brussel

De afgelopen weken hadden reizigers uit Marokko bij hun terugkeer in België een besmettingspercentage van 7,5% tot 9,6%, aldus het instituut.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team