Zoeken

België opent milieuvriendelijke ambassade in Rabat

26 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Belgisch minister Hadja Lahbib van Buitenlandse Zaken heeft de nieuwe Belgische ambassade in Rabat ingehuldigd. Het energieneutrale ambassadegebouw is het eerste in zijn soort voor België.

België heeft een nieuwe milieuvriendelijke ambassade ingehuldigd in Rabat. Het unieke gebouw produceert alle energie die het nodig heeft om te functioneren. "Ik had de eer om de nieuwe Belgische ambassade in Rabat in te huldigen, het eerste volledig energieneutrale gebouw. Het weerspiegelt de Belgisch-Marokkaanse betrekkingen, stevig geworteld in duurzaamheid en gericht op de toekomst", schreef de minister op Twitter.

Lees ook: Belgisch-Marokkaanse ondernemers willen 2 miljard euro investeren in Marokko

Minister Lahbib zei tijdens de officiële ceremonie dat de inhuldiging van het gebouw het doel van haar bezoek aan Marokko illustreert, namelijk "het verder consolideren van onze betrekkingen". De nieuwe ambassade is een vlaggenschip van het Belgische engagement voor energietransitie, aangezien het de allereerste Belgische ambassade is die volkomen energieneutraal is. "Het gebouw produceert alle benodigde energie zelf, op basis van zonne-energie, en kan daarom volledig autonoom werken," aldus minister Lahbib, geciteerd door MAP.

Lees ook: Antwerpse schepen vertelt over werkbezoek aan Marokko

Lahbib had ook een ontmoeting met haar ambtsgenoot, minister Nasser Bourita, waarop met name de onderlinge relaties op economisch en politiek vlak werden besproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team