Zoeken

Marokkaan legt uit wat hij doet na beschuldigen van tovenarij in België

9 november 2020 - 19:40 - Wereld

©

Jongeren uit Molenbeek beschuldigen Fouad (54) van het beoefenen van "Marokkaanse tovenarij" en werpen elke avond grote kasseien tegen de gevel van zijn kantoor. Hij legt uit dat hij werkt als "Koran-therapeut".

Het begon allemaal met een video die op sociale media geplaatst werd. Daarin zijn twee van Fouad’s cliënten te zien, die voor zijn deur uitgemaakt worden voor ichrak-volgers , meldt La Capitale. De lokale politie kwam ter plekke om de zogenaamde "tovenaar" te beschermen vanwege de aanvallen. De Koran-therapeut verwerpt de beschuldigingen van tovenarij.

"Ik beoefen helemaal geen tovenarij, dat druist in tegen onze waarden en onze principes als moslims. Het is een bedenksel, een amalgaam en een leugen die uitgaat van jonge mensen die onwetend en analfabeet zijn. Ze bidden niet eens en doen geen beroep op God. Ik ben een koran-therapeut. Mijn activiteit bestaat uit het wegnemen van de impact van hekserij op mensen. In feite doe ik precies het tegenovergestelde van wat deze jongeren in hun video’s beweren. Ik kan niet betoveren, ik verwijder hekserij van mensen", legt hij uit. Hij verzekert dat hij dit al meer dan 20 jaar doet.

"Het is inderdaad een stroming van de roqya, maar het is niet de salafistische roqya, we zijn aanhangers van een soefi-islam, die is ruimdenkend, wat een belangrijke verduidelijking is. Ik kom uit een familie die afstamt van de profeet Mohammed. Het is een goddelijk geschenk. Ik heb veel gestudeerd in Marokko en heb deze religieuze bagage geërfd van mijn voorouders. Het gaat over een methode die al meer dan 1400 jaar wordt toegepast, van generatie op generatie, van vader op zoon. Het is niets nieuws, het is geen uitvinding", vervolgt hij.

Volgens Fouad handelt hij legaal, hij betaalt belastingen en draagt bij aan de sociale zekerheid en dit in alle transparantie ten opzichte van de islamitische jurisprudentie. "Ik werk aan de hand van methoden van lezing van bepaalde passages van de Koran en een bepaalde methode voor de inzet van wierook. Deze methoden werpen hun vruchten af en het resultaat is meer dan buitengewoon, het is faraonisch. De koran opent voor moslims alles, het geneest alles, het maakt alles los, maar je moet erin geloven, want voor iemand die er niet in gelooft, heeft het geen enkel effect", legt hij uit.

Hoe zit het met de symptomen van een "behekst" persoon? De "Koran-therapeut" vermeldt: "Nachtmerries, slapeloosheid, haaruitval, opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, geen huwelijk, geen seksualiteit, geen werk, geen stabiliteit, onvruchtbaarheid, gebrek aan erectie, enz. De lijst is erg lang!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team