Zoeken

België: politici associëren hoofddoek en terrorisme

13 november 2020 - 09:40 - Wereld

©

Fouad Ahidar, SP.A-one.brussels-mandataris in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, waarschuwde donderdag op sociale media voor het amalgaam dat bepaalde politici maken tussen de hoofddoek en terrorisme.

Een debat over de vraag naar diversiteit en discriminatie binnen het lokale ambtenarenapparaat, verschoof naar het concept van neutraliteit binnen gemeentebesturen. Het onderwerp verdeelt de partijen en zorgde dinsdag voor spanning in het Brusselse parlement.

Ahidar vindt de interventie van N-VA parlementariër Mathias Vanden Borre schandalig. "Hij veroorlooft zich om mijn moeder, mijn zus en mijn buurvrouw te associëren met criminelen, omwille van een stuk stof op hun hoofd. Dit is geen mening maar het verspreiden van haat tegenover een bepaalde bevolkingsgroep".

Over dit onderwerp wordt al tien jaar vruchteloos gedebatteerd, vervolgt hij, "Hoe lang gaan we nog duizenden vrouwen de toegang ontzeggen tot het werk dat zij willen uitoefenen? De publieke sector moet het goede voorbeeld geven door personeelsbeleid te voeren dat inclusief is!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team