Zoeken

België: strengere maatregelen voor moskeeën

5 november 2020 - 09:40 - Wereld

©

Vanaf deze week zijn er in België strengere maatregelen aangekondigd voor gebedshuizen. Met name voor moskeeën zullen er aangepaste regels gelden. Dit is om een tweede golf van het coronavirus tegen te gaan.

De overheid komt met de nieuwe regels om veiligheid en bescherming te bieden aan moskeegangers. Vooralsnog hoeven de moskeeën niet dicht. De moskeeën mogen alleen beschikbaar zijn voor religieuze en spirituele bijeenkomsten.

Maximaal vier mensen mogen in het gebedsruimte bidden. Voor het binnentreden van het gebedshuis dient men zijn handen te desinfecteren. Hetzelfde geldt als men de moskee verlaat. Er mag niet naast elkaar gebeden worden. Ook is het belangrijk om een mondkapje te dragen.

De vrijdaggebeden en het gezamenlijk gebed zijn tot nader order niet mogelijk. Bij religieuze bijeenkomsten mogen niet meer dan tien mensen aanwezig. Tussen de mensen moet 1,5 meter afstand zijn.

Bij een begrafenis mogen maximaal 15 mensen bij elkaar komen. Het lichaam van de overledene mag niet worden getoond. Na afloop van de begrafenis mag er ook geen gebedsdienst worden gehouden.

Bruiloften mogen alleen gevierd worden tussen het echtpaar, twee getuigen en de huwelijksvoltrekker. Moslimorganisaties in België roepen moslims op om de regels nauwkeurig op te volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team