Zoeken

Man aangehouden voor inbraken in zes moskeeën in Amsterdam

31 januari 2021 - 10:40 - Wereld

©

Afgelopen dinsdag 26 januari 2021 is een 30-jarige man aangehouden door de politie in Nederland op verdenking van een reeks inbraken, met name in moskeeën. De verdachte kon via DNA-onderzoek opgespoord worden.

Tussen het einde van 2019 en het begin van 2020, zijn er in Amsterdam meerdere inbraken geweest, met name in een aantal moskeeën. Forensische Opsporing heeft bij alle inbraken forensisch onderzoek uitgevoerd, waarbij DNA sporen zijn gevonden.

De politie vond een match met DNA-sporen op twaalf locaties waar inbraken hebben plaatsgevonden. De verdachte kon op die manier gekoppeld worden aan zes inbraken bij moskeeën, drie bij viswinkels, één bij een fysiotherapiepraktijk en een auto-inbraak.

De verdachte zat reeds in detentie wegens een eerder misdrijf. Hij is in de Penitentiaire Inrichting opnieuw aangehouden, verhoord en teruggebracht. Alle zaken worden door het Openbaar Ministerie gevoegd en verrekend met de eventuele strafoplegging in de andere zaak. De pro forma zitting is begin februari. Tot aan de zitting blijft de verdachte vast zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team