Zoeken

Frankrijk: 2 jaar cel voor Marokkaan die politieagenten omver reed

24 februari 2022 - 09:00 - Wereld

©

De rechtbank van Bobigny in Parijs heeft de Marokkaanse Nordine B. tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld, voor het omver rijden van politieagenten tijdens een politiecontrole in Stains, bij Seine-Saint-Denis.

Nordine B. is vrijdag voor de rechtbank van Bobigny verschenen, waar hij werd beschuldigd van geweldpleging met een voertuig als wapen. Op 16 augustus 2021 reed hij met zijn auto agenten aan toen hij probeerde te ontsnappen aan een routinecontrole. Hij liep zelf ernstige verwondingen op, nadat twee politieagenten acht schoten losten met hun dienstwapen, meldt Actu.

Lees ook: Frankrijk: Marokkaanse tiener schokt door waanzinnig gedrag

Tijdens de zitting van afgelopen vrijdag heeft de rechtbank zich enkel gebogen over de weigering van de verdachte om mee te werken aan de politiecontrole. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en het betalen van 15.000 euro schadevergoeding.

"De bestuurder werd zes keer geraakt door kogels en is alsnog veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf omdat hij van drie personen probeerde te vluchten, die niet herkenbaar waren als politieagenten", aldus zijn advocaat, de heer Bouzrou, die had aangevoerd dat de rechtbank van Bobigny niet bevoegd was om de zaak te behandelen.

Lees ook: Automobilist rijdt agent aan en pleegt vluchtmisdrijf in Marokko

De verdediging heeft een klacht ingediend wegens poging tot vrijwillige doodslag op haar cliënt en valsheid in geschrifte. Het onderzoek van dit deel van de zaak is nog aan de gang. Er is een onderzoek ingesteld dat wordt geleid door IGPN, de inspectiedienst van de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team