Zoeken

België: leraar Islam vijf jaar na ontslag gerehabiliteerd

16 september 2022 - 15:00 - Wereld

©

De islamitische godsdienstleraar Hicham Abdel Gawad, die in 2017 wegens ernstig wangedrag op staande voet werd ontslagen in België, mag zijn beroep weer uitoefenen. De Raad van State heeft het besluit van vijf jaar geleden teruggedraaid.

Toen de Raad van State Hicham Abdel Gawad op 30 juni 2017 zonder enige waarschuwing ontsloeg, werd hij ervan beschuldigd in zijn lessen onderwerpen als homoseksualiteit of de filosofie van Plato slechts oppervlakkig te behandelen. Een inspecteur voor het hoger onderwijs zou toen hebben verklaard dat de leraar zijn studenten een te "progressieve" visie op religie voorhield en dat dit op termijn ernstige gevolgen zou kunnen hebben, aldus RTBF.

Lees ook: België: sanctie leraar die naakte cartoon van profeet toonde vernietigd

De ontslagbrief van Hicham Abdel Gawad vermeldde echter geen van de door de inspecteur opgegeven redenen. Hij werd beschuldigd van verschillende overtredingen, zoals zijn afwezigheid in de klas en vermeende nalatigheid.

Lees ook: Zorgleraar Laila vertelt over de vooroordelen in het onderwijs (video)

Omdat Hicham Abdel Gawad ervan overtuigd was dat zijn ontslag onrechtvaardig was, ging hij in beroep tegen het besluit van de Raad van State. Hij werd pas na vijf jaar later gerehabiliteerd. Het is echter niet zeker dat hij bereidt is om opnieuw les te geven in België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team