Zoeken

België beslist opnieuw beperkende maatregelen in moskeeën

26 oktober 2020 - 19:30 - Wereld

©

Door de snelle stijging van het aantal besmettingen door het coronavirus in België, zijn er op vrijdag 23 oktober nieuwe beperkende maatregelen opgelegd in sportkringen, culturele evenementen en het hoger onderwijs. In moskeeën handhaaft het Executief van de Moslims van België (EMB) hetzelfde protocol dat van kracht was tot 19 november.

Sinds de totstandkoming van dit protocol mogen moskeeën maximaal 200 gelovigen toelaten, naargelang de capaciteit van de gebedsplaats. Moskeeën moeten de gebedsdiensten ook organiseren in overeenstemming met de afstandsregels en hygiënemaatregelen en in overeenstemming met het protocol dat door het EMB is opgesteld en verzonden naar de overheid.

Om de heropleving van de coronaviruspandemie tegen te gaan, onderstreepte het EMB het belang van naleving van de geldende beperkende maatregelen.

Het Executief van de Moslims van België riep de moslimgemeenschap ook op om de aanbevelingen en besluiten van de Belgische overheid betreffende de volksgezondheid tijdens deze kritieke periode strikt toe te passen.

Bladna.nl