Zoeken

Aïd ul fitr 2021: België versoepelt coronamaatregelen

8 mei 2021 - 18:20 - Wereld

©

De moslimgemeenschap in België heeft van de autoriteiten een versoepeling gekregen van de beperkende maatregelen voor de viering van het einde van de Ramadan. De Belgische regering heeft ingestemd met de viering van de eredienst in de open lucht vanaf 8 mei, met een maximum van 50 personen.

Vanaf deze zaterdag kunnen 50 personen de eredienst bijwonen in de openlucht en uitsluitend in de privéruimten van de moskeeën die niet aan de openbare weg aanpalen. Deze versoepeling heeft betrekking op de dagelijkse gebeden, de vrijdaggebeden en het gebed van Eid ul-Fitr, voorzien voor 12 of 13 mei aanstaande, meldt Embnet. In moskeeën mogen niet meer dan 15 mensen aanwezig zijn. Wat begrafenissen betreft, kunnen maximaal 50 personen aanwezig zijn, met inachtneming van de coronamaatregelen.

Vanaf 8 mei mogen maximum drie personen zich op de openbare weg of in de openbare ruimte bevinden tussen middernacht en 5 uur in het Waalse en Vlaamse Gewest en tussen 22 uur en 6 uur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Kinderen onder 12 jaar worden niet meegerekend en leden van eenzelfde huishouden mogen ook samen uitgaan. Samenkomsten bij de uitgang van de moskee na het Ichaa- en het Fajr gebed zijn niet toegestaan.

Momenteel blijven de Executief van de Moslims van België en de vertegenwoordigende instanties van andere erkende godsdiensten, onderhandelen met de autoriteiten om meer mensen in de gebedshuizen toe te kunnen laten. Maar in de tussentijd moeten de door de autoriteiten getroffen sanitaire maatregelen strikt worden nageleefd, aldus de Moslimexecutieve, die er bij moskeebestuurders op aandringt de nodige maatregelen te nemen om de gelovigen in alle veiligheid te kunnen ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team