Zoeken

Belangrijke gasvondst in Marokko

29 mei 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Britse gas- en oliefirma Chariot Oil & Gas heeft een belangrijke vondst van aardgas gedaan in Marokko. De ontdekking werd gedaan in de "Loukos Onshore"-vergunning, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

De put OBA-1 werd geboord tot een diepte van 901 meter. Volgens voorlopige gegevens zou de locatie een waterloze gaslaag kunnen bevatten. "Het succes van de boring van put OBA-1 op het Dartois-prospect bevestigt het potentieel van het gebied", aldus Duncan Wallace, technisch directeur van Chariot. "We zullen de gegevens van deze put integreren met die van put RZK-1 en de 3D-seismiek om het potentieel van de Dartois-reserves zo goed mogelijk te beoordelen."

Lees ook: Chariot Oil & Gas mikt op groot gasveld in Marokko

Er zullen verdere analyses en een productiviteitstest worden uitgevoerd om de potentiële reserves van put OBA-1 te evalueren, voegt Wallace toe. Hij bedankt de teams voor hun harde werk en efficiëntie, en het Nationaal Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) voor hun onvoorwaardelijke steun. Het doel van Chariot is om de productie van gas zo spoedig mogelijk op gang te brengen, aldus Wallace.

Lees ook: Chariot Oil & Gas gaat aardgas vanuit Marokko exporteren

De ontdekking van put OBA-1 zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de gasprospectie in de Loukos-vergunning en de Marokkaanse energiesector in het algemeen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team