Zoeken

Bekende Frans-Spaanse acteur verklaart liefde voor Marokko

13 februari 2024 - 20:00 - Cultuur

©

De bekende Frans-Spaanse acteur Jean Reno (75) heeft zijn liefde voor Marokko uitgesproken en de gastvrijheid van het Marokkaanse volk geprezen.

"De Marokkanen, de keuken, de geuren, de zee, de oceaan. Het is een prachtig land. Er is een hele sfeer, met heel veel kleine dingen. Zodra ik komijn proef, bam, dan is Marokko er! Maar ook de vriendelijkheid van de mensen. De Marokkanen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk", vertelde Reno tijdens op RFM.

Lees ook: Maluma verklaart liefde voor Marokko

"U voelt zich dus een derde Marokkaan, een derde Spanjaard en de andere derde natuurlijk Frans", reageerde de presentator van het radioprogramma.

Lees ook: Zus Cristiano Ronaldo dol op Marokko (video)

Jean Reno, geboren als Juan Moreno y Herrera Jimenez, werd op 30 juli 1948 in Casablanca geboren als zoon van Andalusische ouders die naar Marokko waren gevlucht om te ontsnappen aan het regime van Franco. Hij bracht zijn jeugd door in de Marokkaanse stad. Na een opleiding aan het conservatorium besloot de jonge Jean in 1970 naar Parijs te verhuizen. Hij werd ontdekt door Luc Besson, die hem de kans gaf om beroemd te worden met hoofdrollen in films als Le Grand Bleu (1988), Nikita (1990) en Léon (1994).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team