Zoeken

Getuigenis zorgt voor controverse in zaak Hassan Tazi

8 januari 2024 - 14:45 - Marokko

©

In het proces tegen de bekende plastisch chirurg Dr. Hassan Tazi, beschuldigd van mensenhandel, misbruik van kwetsbaarheid en fraude, heeft de rechtbank van beroep in Casablanca afgelopen vrijdag meerdere getuigen gehoord.

De verklaringen van de beveiligingsagent van Tazi’s kliniek hebben voor opschudding gezorgd, met name bij de verdediging die de getuige van "valse verklaringen" en inconsistenties beschuldigde.

Lees ook: Hoofdverdachte in zaak Dr Hassan Tazi zwaar ondervraagd

Tijdens de zitting wees de verdediging van Dr. Tazi op tegenstrijdigheden in de getuigenis van de beveiligingsagent, waaronder een verklaring over het salaris van een werknemer dat hij later niet kon bevestigen voor de rechtbank. "De getuige beweert dat Amina en Fatima veel macht hadden in de kliniek, maar dat is niet waar. Amina werkt slechts een halve dag en Fatima is een receptioniste," voerde de verdediging aan, terwijl ze ook de beweringen over de commissie in twijfel trokken.

De verdediging van Tazi is van plan een klacht in te dienen bij de procureur-generaal om aan te tonen dat de getuige valse verklaringen heeft afgelegd en de rechtbank heeft misleid. Het openbaar ministerie betwist deze beweringen en beschrijft de getuigenis van de beveiligingsagent als "precies, gedetailleerd en consistent".

Lees ook: Belangrijke onthulling in rechtszaak tegen Hassan Tazi

De advocaten benadrukten ook dat de getuige een klacht tegen de kliniek had ingediend, wat volgens hen zijn getuigenis ongeldig maakt. De vice-procureur-generaal merkte echter op dat deze rechtszaak tegen het etablissement en niet tegen de beschuldigden gericht is, wat de rechtbank ertoe leidde om de verzoeken van de verdediging af te wijzen.

Bladna.nl