Zoeken

Marokkaan sterft van uitputting in kas in Spanje en laat jonge kinderen achter

24 juli 2023 - 22:19 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse man die dinsdag aan een hitteberoerte overleed in het Spaanse Mazarrón, werkte die hele dag in een tomatenkas, volgens een landgenoot die bij hem was toen hij op straat in elkaar zakte.

Het 42-jarige slachtoffer en zijn Marokkaanse collega werkten de hele dag in een tomatenkas in de regio, aldus de collega in een verklaring aan de politie. De man had een vrouw en twee kinderen in Marokko en ging elke ochtend werk zoeken in de kassen in de regio, bevestigden zijn buren aan de politie.

Lees ook: Spanje: maaltijdbezorger Isam overlijdt na aanval in park

De collega vertelde dat ze van acht uur ’s ochtends tot half één ’s middags hadden gewerkt, een pauze hadden genomen en om half vijf ’s middags weer aan het werk waren gegaan. Daarna begon het slachtoffer zich slecht te voelen en verliet uiteindelijk de kas. Zijn collega volgde hem om te zien hoe het met hem ging. Hij stortte op dat moment in en verloor het bewustzijn, meldt La Opinion de Murcia.

De hulpdiensten snelden ter plaatse. De veertiger werd in kritieke toestand overgebracht naar het Santa Lucía ziekenhuis in Cartagena, waar hij enkele uren later overleed. Autopsie zal de exacte doodsoorzaak moeten bepalen.

Lees ook: Nadir overlijdt tijdens eindexamen in Frankrijk, vader dient klacht in

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek stierf de man aan een hitteberoerte. Dit werd donderdag bevestigd door het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. Het is het eerste geval van een dodelijke hitteberoerte dit jaar in de regio Murcia, die de afgelopen dagen door een hittegolf is getroffen, met temperaturen tot 42 graden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team