Zoeken

Coronabeheer Algerije: "We moesten Marokko kopiëren"

11 februari 2021 - 11:20 - Wereld

©

Kamel Bouzid, hoofd van de afdeling oncologie van het ‘Centre Pierre et Marie Curie’ van het Universitair ziekenhuis Mustapha, betreurt het dat Algerije het voorbeeld van Marokko niet heeft gevolgd door eerder zijn bestellingen voor vaccins te plaatsen. Het land schiet tekort, ook al is de vaccinatiecampagne inmiddels van start gegaan.

De specialist verwijt hoge Algerijnse functionarissen dat ze niet op tijd coronavaccins hebben besteld. "Marokko moest worden gekopieerd, zij namen hun voorzorgen negen maanden geleden en lanceerden hun bestellingen in juli 2020. Een week geleden ontving het koninkrijk 2,5 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin".

"Algerije kondigde eind december aan dat we in januari zouden beginnen met vaccineren! Er staat een grote druk op de aanvoer van vaccins en Algerije had de bestelling afgelopen maart al moeten plaatsen", zei hij in een interview met TSA.

"We hebben tijd verspild, de WHO reageerde niet en nu lopen we het risico dat dit ons duur komt te staan", concludeert Kamel Bouzid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team