Zoeken

Ontroerende begrafenis Marokkaanse pilote Hind Barch in Canada

12 september 2019 - 15:50 - Wereld

©

Hind Barch, 22-jarige pilote die vorige week bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam, is dinsdag in het Canadese Montreal begraven.

Tientallen kennissen, vrienden, familieleden en Canadese en Marokkaanse verantwoordelijken waren aanwezig voor een laatste eerbetoon aan de jonge Marokkaanse pilote.

Hind Barch werd na het Al Dohr gebed op de islamitische begraafplaats van Laval begraven. De ouders van de jonge studente gaven ondanks de pijn en emotie een korte toespraak.

Souriya Othmani, ambassadeur van Marokko in Ottawa, herinnerde eraan dat Koning Mohammed VI veel belang hecht aan de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland en dat de aanwezigheid van meerdere Marokkaanse diplomaten daar het bewijs van is.

Fouad Kadmiri, consul generaal van Marokko in Montreal, sprak de aanwezigen ook toe en vertelde dat het diplomatieke korps aanwezig was om de ouders, familie en vrienden van de jonge vrouw te steunen.

Hind Barch kwam afgelopen woensdag om bij de crash van haar vliegtuig, een Cessna, in de regio van Sherbrooke. Haar lichaam en het toestel werden pas zaterdag teruggevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team