Zoeken

Ouders omgekomen Marokkaanse pilote Hind Barch getuigen

10 september 2019 - 18:20 - Wereld

©

Touria Maataoui, de moeder van Hind Bach, Marokkaanse pilote die vorige week bij een vliegtuigcrash in Canada omkwam, heeft aan de media over de laatste uren van haar dochter gesproken.

De vrouw vertelde in tranen dat ze de dag voor het vliegtuigongeluk nog met haar dochter naar Randan in Quebec was gevlogen. "Mijn dochter was met succes opgestegen en geland, ze droomde ervan om piloot te worden en begon haar carrière als stewardess. Ze slaagde op al haar examens en trainingen en behaalde haar vliegbrevet."

Touria Maataoui, die ook in naam van haar man sprak, bedankte alle mensen die hadden geholpen tijdens de zoektocht naar haar dochter. Onder hen haar leerkrachten op de vliegschool, de politie en alle vrijwilligers.

Verwijzend naar haar dochter verklaarde ze: "Ze was erg gehecht aan haar kleine familie, kalm en onbaatzuchtig, ze hield van sporten en droomde ervan piloot te worden sinds ze een kind was".

Het levenloos lichaam van Hind Barch werd afgelopen zaterdag in haar toestel in een bos gevonden. Ze was in de nacht van woensdag op donderdag met een Cessna 172 vertrokken voor een "touch and go" manoeuvre in Sherbrooke.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team