Zoeken

Ontvoerde Fatima-Zahra (5) teruggevonden in Kenitra

23 september 2022 - 21:00 - Marokko

©

De politie in Kenitra kreeg donderdagavond een melding binnen over de verdwijning van de 5-jarige Fatima-Zahra. Het meisje zou door een onbekende zijn ontvoerd.

Als de politie van Kenitra niet snel had ingegrepen, had dit verhaal in een tragedie kunnen eindigen. De kleine Fatima-Zahra was met haar moeder op bezoek bij haar vader in Hay Salamet, een populaire wijk van Kenitra. Het meisje ging op straat spelen met twee van haar nichten.

Lees ook: Ouarzazate : 25 jaar cel voor moordenaars kleine Naima

Volgens de moeder gingen de drie meisjes vervolgens naar de plaatselijke kruidenier om snoep te kopen. Maar nichtjes van Fatima-Zahra kwamen alleen thuis. Ze vertelden dat Fatima-Zahra met een vreemdeling mee was gegaan die haar hand vasthield. Het gebeurde donderdag rond 18.30 uur. Een parkwachter getuigde ook dat hij het meisje op de motor van de door de meisjes beschreven man had gezien.

De alerte politie lanceerde donderdag een grootschalige zoekactie, die leidde tot de arrestatie van de ontvoerder vrijdagochtend. De arrestatie werd mogelijk gemaakt door de chauffeur en passagiers van een bus. Deze hadden het meisje herkend via haar foto op de lijst van gezochte personen.

Lees ook: Ontvoerde meisjes teruggevonden in Marrakech

Een nichtje van Fatima-Zahra heeft de dader officieel geïdentificeerd. Haar familie is nog steeds in shock en roept de Marokkaanse regering op meer te doen om de kinderen te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team