Zoeken

Baleària wil meer schepen om doorgang wereld-Marokkanen te verbeteren

27 februari 2023 - 12:00 - Wereld

©

Baleària, maritiem transportbedrijf dat deels verantwoordelijk is voor de terugkeer van Marokkanen die in het buitenland wonen naar Marokko in de zomer, heeft als ambitie om de Canarische rederij Armas over te nemen. De groep heeft daarnaast als prioriteit de aankoop van schepen en het uitbreiden van de zeeroutes.

De rederij staat klaar om de Canarische groep Armas over te nemen, verklaarde zijn voorzitter, Adolfo Utor, tijdens de presentatie van de balans van het bedrijf. "We wachten vol spanning af," voegde hij eraan toe. Baleària blijft voorlopig gericht op de verwerving van nieuwe schepen en de lancering van nieuwe zeeroutes, meldt Eprimefeed.

Lees ook: Baleària start nieuwe verbinding tussen de havens Motril en Tanger Med

Met een vloot van 34 schepen exploiteert Baleària 25 routes in zes landen, waaronder Marokko . In 2022 was de groep de grootste maritieme onderneming van Spanje. Vorig jaar vervoerde Baleària 64% meer passagiers dan in 2021. Het passagiersverkeer vertegenwoordigt bijna 60% van de omzet van het bedrijf. De routes naar de Balearen hadden een hoog bezettingspercentage, terwijl de opening van de grenzen met Marokko en Algerije voor een sterke vraag zorgde.

Lees ook: Balearia beschuldigd van verhogen prijzen boottickets naar Marokko

Sinds januari verzorgt het schip Volcán de Tauce van Baleària de reguliere verbinding tussen de haven van Motril en de haven Tanger Med in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team