Zoeken

Marokko benoemt nieuwe consuls in Nederland en België

21 juni 2023 - 17:00 - Marokko

©

Op maandag 19 juni werden 23 nieuwe consuls-generaal benoemd in verschillende landen, waaronder België en Nederland. De nieuwe benoemingen vertegenwoordigen 38% van het totale aantal consulaire posten. De benoemingen, waarvan 39% vrouw is, volgen op een oproep voor kandidaten in het kader van de mobiliteitsoperatie 2023, voor het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is er rekening gehouden met de sterke aanwezigheid van de Marokkaanse gemeenschap in bepaalde regio’s van de wereld. Het betreft ook de heropening van de twee consulaire posten in Libië, namelijk Tripoli en Benghazi, evenals de opening van het consulaat-generaal van het Koninkrijk in Miami, om de druk op het consulaat-generaal in New York en de consulaire dienst in Washington te verlichten.

Het ministerie wijst erop dat 39% van de benoemde consuls-generaal vrouwen zijn, die belangrijke consulaire posten bezetten in de Verenigde Staten, Canada en Italië in het bijzonder, waardoor het totale percentage vrouwelijke consuls-generaal stijgt van 28% in 2022 tot 37% in 2023. De nieuwe benoemingen zijn voor 22% toegekend aan Consuls-generaal die met succes hun missie hebben afgerond en nu meer strategische of grotere consulaire posten gaan bezetten.

Voor Utrecht in Nederland is Lalla Bouthaina El Kardoudi Elklali benoemd. Ze was eerder consul-generaal van Marokko in Frankfurt. In België gaan Mounir Ktitou en Hassan Touri respectievelijk naar Antwerpen en Brussel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team