Zoeken

Aymane Jelbat: van de kassen van Almeria naar de grasvelden van Bilbao

28 juni 2023 - 09:00 - Sport

©

Aymane Jelbat gaat volgend seizoen naar Athletic Bilbao. Het uitleencontract van de 23-jarige Marokkaanse verdediger bij Barakaldo FC loopt eind deze maand af. In afwachting van de officiële ondertekening heeft hij al een akkoord gemaakt met Bilbao.

Athletic Bilbao en Deportivo Alavés zijn in gesprek over de transfer van Aymane Jelbat. Er is al een akkoord bereikt en de speler moet enkel nog zijn handtekening op het contract zetten om de transfer officieel te maken, meldt El Correo. Aymane Jelbat was vorig seizoen al in het vizier gekomen van Athletic Bilbao, maar de club slaagde er niet in om de Marokkaanse speler tijdens de wintertransferperiode aan te kopen om zijn verdediging te versterken, waarvan het reactievermogen niet goed is. Het gebrek aan defensieve soliditeit leidde zelfs tot de degradatie van Bilbao naar de tweede divisie.

Lees ook: Yahya Attiat-allah op weg naar Spanje?

Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de komst van Jelbat bij Bilbao. De club hoopt volgend seizoen zijn spel weer op te krikken. Aymane Jelbat is net als Youssef En-Nesyri en Azzedine Ounahi opgeleid door de Mohammed VI-academie en heeft een atypische carrière achter de rug. Jelbat was op 15-jarige leeftijd speler bij Raja Casablanca. Tijdens een toernooi in het Zweeds Göteborg in Zweden vluchtte hij met zeven andere teamgenoten om van daaruit naar Almeria te reizen waar hij een aantal weken in de kassen werkte. Daarna verhuisde hij naar Vitoria, waar hij zijn carrière begon in het jeugdteam van CD Vitoria en vervolgens in het regionale Preferente team.

Lees ook: Barça of Atlético: Sofyan Amrabat maakt zijn keuze

Met zijn 1,84m en zijn technische bekwaamheid, met name zijn snelheid, trok hij al snel de aandacht van verschillende grote clubs. Deportivo Alavés wist zijn diensten te verwerven en in januari 2022 sloot hij zich aan bij het tweede reserveteam van de Babazorros. Na een ernstige blessure werd hij door Alavés uitgeleend aan Fabril, waar hij bijzonder goed presteerde. In 19 wedstrijden startte hij 14 keer, zowel als centrale verdediger als in de positie van linksback.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team