Zoeken

Tetouan: kinderen van invloedrijke personen opgepakt

16 juli 2021 - 16:00 - Gemeenschap

©

Opvallend veel kinderen van bekende personen zijn gearresteerd in Tetouan voor het schenden van de gezondheidsregels. De autoriteiten van de stad nemen de handhaving van de noodtoestand serieus en controleren streng op de naleving ervan. Met als gevolg dat verschillende bekende Marokkanen voor de rechter moeten verschijnen.

De wetten die gelden tijdens de noodtoestand zijn bestemd voor iedereen. Toch hebben kinderen van invloedrijke mensen in Tetouan het idee dat de regels voor hen niet gelden, meldt het dagblad Al Akhbar. Tegen hen loopt nu een gerechtelijk onderzoek onder begeleiding van het openbaar ministerie.

De gedaagden zouden het niet zo nauw hebben genomen met de avondklok. Politiebronnen melden aan het medium dat er onder de gedaagden een zoon is van een persoon die veel bekendheid geniet in het noorden van Marokko. De zaak is inmiddels voorgelegd aan de rechtbank.

Lees ook: Gevaarlijk rijgedrag na avondklok, 33 arrestaties in Rabat

De zoon van de invloedrijke persoon moet zich voor de rechtbank verantwoorden. Hij zou de avondklok hebben overtreden en een politieagent hebben beledigd. Volgens de gedaagde is de tweede aanklacht ongegrond. Hij zegt dat hij aan de agent heeft uitgelegd dat hij niet genoeg geld bij zich had om de boete voor het overtreden van de avondklok te kunnen betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team