Zoeken

Royal Air Maroc biedt beperkt aantal tickets aan

16 december 2021 - 17:00 - Economie

©

De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc biedt een beperkt aantal tickets aan voor Marokkanen of houders van een toeristenvisum die naar het buitenland willen reizen.

Volgens bronnen bij Royal Air Maroc en luchthavenbedrijf ONDA kunnen mensen die naar het buitenland willen reizen voor toerisme, zaken, medische of andere redenen, tickets kopen voor een beperkt aantal reizen vanuit Marokko naar bestemmingen zoals Parijs, Barcelona, Madrid, Dakar of Abidjan op de website van de luchtvaartmaatschappij, meldt Le360. Houders van een C-visum (Schengen toeristenvisum voor kort verblijf) en Marokkaanse onderdanen die in het buitenland verblijven kunnen van dit commerciële aanbod profiteren.

Lees ook: Groen licht voor Marokkanen die naar het buitenland willen reizen

Personen die een retourvlucht willen nemen, kunnen enkel tickets kopen naar bestemmingen zoals Portugal, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten, aangezien de Marokkaanse autoriteiten de opschorting van vluchten tot 31 december hebben verlengd. Maandag heeft het interministerieel comité voor de monitoring van het coronavirus bij wijze van uitzondering toestemming gegeven voor passagiersvluchten naar het koninkrijk vanuit deze drie landen, ten einde de terugkeer naar Marokko mogelijk te maken van Marokkaanse burgers die daar verblijven en onlangs het nationale grondgebied hebben verlaten.

Lees ook: In het buitenland gestrande Marokkanen mogen naar Marokko terugkeren

Volgens het geldende gezondheidsprotocol moeten de passagiers die naar Marokko reizen, alvorens aan boord van het vliegtuig te gaan, een PCR-test van minder dan 48 uur kunnen voorleggen. De passagiers zullen gedurende 7 dagen in quarantaine moeten in speciale hotels, op kosten van de Marokkaanse regering. Ook zullen tijdens de quarantaine om de 48 uur PCR-tests worden uitgevoerd. Iedereen die op de luchthaven of in het hotel positief test, wordt onder hoede van de bevoegde gezondheidsautoriteiten behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team