Zoeken

Auto-industrie: Canada werft aan in Marokko

29 september 2023 - 22:00 - Economie

©

De voorzitter van de Vereniging van Autodealers van Saguenay-Lac Saint-Jean in Canada, Olivier Blouin, is recent naar Marokko gereisd om er arbeidskrachten te werven.

Vanwege een tekort aan werknemers hebben autodealers in de regio behoefte aan monteurs, verkopers, onderdelenexperts en reinigingstechnici. "We zijn op zoek naar minstens twintig mensen," zegt Olivier Blouin in een interview met Radio Canada.

Lees ook: Canada komt in Marokko rekruteren

Tijdens zijn bezoek aan Marokko om werknemers te werven, heeft Blouin een zestigtal kandidaten ontmoet die werden geïnterviewd door een adviseur van de Quebec autodealers corporatie, die verantwoordelijk was voor de missie. "Ze stelde hen een twintigtal uitgebreide vragen. Wij hadden tussen de interviews door de kans om ze te ontmoeten en met hen te praten," legt hij uit.

"De gesprekken waren zeer aangenaam. Deze mensen passen echt goed bij de mentaliteit van Saguenay-Lac-Saint-Jean. Ze zijn erg gastvrij en ongelooflijk beleefd. Het is echt een plezier om met hen te praten." De meeste kandidaten, die jonge vaders zijn, willen zich in Canada vestigen. Er is een programma opgezet om hen te helpen integreren in de Canadese samenleving en op het werk.

Lees ook: Grote groep Marokkaanse verpleegkundigen naar Canada vertrokken

Volgens het programma zullen ze eerst zes maanden alleen in Canada verblijven en daarna kunnen ze hun families laten overkomen, legt Blouin uit. Hij benadrukt dat de grootste uitdaging is om Marokkaanse monteurs te overtuigen zich in Saguenay-Lac-Saint-Jean te vestigen, aangezien de meesten ervan dromen zich in Québec te vestigen vanwege de Franse taal. De verantwoordelijke hoopt arbeidsovereenkomsten te kunnen sluiten met sommige kandidaten. De procedure kan tot een jaar duren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team