Zoeken

Canada komt in Marokko rekruteren

18 oktober 2021 - 20:20 - Wereld

©

Quebec kampt met een tekort aan gezondheidswerkers. Om dit probleem op te lossen, krijgt het Canadese ministerie van Volksgezondheid en Sociale Diensten toestemming om voor de periode 2021-2022 meer dan 4000 gezondheidswerkers in het buitenland aan te werven, met name in Marokko.

In totaal zijn er in Quebec voor de periode 2021-2022 meer dan 4000 open vacatures in de gezondheidssector, tegenover 330 in 2019-2020, meldt Radio-Canada. De vraag naar buitenlandse arbeidskrachten neemt dus explosief toe. "Voor 2021-2022 heeft Recrutement Santé Québec (RSQ) meer dan 4000 vacatures ontvangen van 28 instellingen voor gezondheidszorg en sociale diensten, voornamelijk voor de functie van verpleegkundigen (3500), maatschappelijk werkers, logopedisten en medisch fysici," zegt Marjorie Larouche, woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Diensten (MSSS).

Lees ook: Marokko heeft meer vrouwelijke ingenieurs dan de Verenigde Staten en Canada

Het geïntegreerd universitair centrum voor gezondheidszorg en sociale dienstverlening van Nord-de-l’Île-de-Montréal heeft in totaal 800 gezondheidswerkers nodig, 90 voor de Outaouais, en 28 voor het westen van Montreal. De aanwervingen zullen plaatsvinden in verschillende landen en regio’s, waaronder Frankrijk, België, Noord-Afrika, Brazilië en Libanon.

Lees ook: Studeren in Canada populair bij Marokkaanse studenten

"Benadrukt moet worden dat dit een wens is van de instellingen, maar dat de evaluatie van de behoeften en de haalbaarheid nog aan de gang is, aangezien daarbij rekening moet worden gehouden met de administratieve procedures voor immigratie en de erkenning van diploma’s," aldus Larouche. "Bij de evaluatie moet ook worden gekeken naar de capaciteit van instellingen en regio’s om deze internationale werknemers op te vangen, aangezien hun integratie essentiële voorwaarden vereist," voegt zij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team