Zoeken

Audi onthult vernieuwde RS Q e-tron E2 voor Rally van Marokko

4 september 2022 - 17:00 - Sport

©

De Audi RS Q e-tron E2 is een meer aerodynamische, efficiënte en lichtere versie van de RS Q e-tron. De doorontwikkeling van het voertuig gaat zijn debuut maken tijdens de Rally van Marokko, van 1 tot 6 oktober. Het model van de eerste generatie won een eerste rally in de woestijn van Abu Dhabi.

De RS Q e-tron E2 onderscheidt zich door zijn volledig nieuwe carrosserie en verbeterde aerodynamica. Alle carrosseriedelen, met name aan de achterkant van het voertuig, zijn volgens Auto Journal verwijderd. "De Audi RS Q e-tron E2 maakt geen gebruik van carrosseriedelen van zijn voorganger", zegt Axel Löffler, hoofdontwerper van de Audi RS Q e-tron. Om te voldoen aan de voorgeschreven binnenafmetingen is de cockpit nu aanzienlijk breder. Voorheen was de cockpit nauw ingesnoerd naar het dak toe. De voor- en achterkap zijn ook opnieuw ontworpen. Daarnaast is de tractiecontrole op scherp gezet, waardoor er minder energie verloren gaat als de auto tractie verliest.

Lees ook: Rampzalig avontuur van Franse rallyrijder in Marokko

De Audi-ingenieurs hebben ook gewerkt aan een verlaging van het zwaartepunt van de auto. Hoewel het minimumgewicht voor wedstrijddeelname steeg van 2000 naar 2100 kg, profiteert de Audi toch van gewichtsverlies. De RS Q e-tron E2 verschilt ook van het model van de eerste generatie doordat de airco voortaan periodiek werkt in plaats van continu, zonder noemenswaardig minder effectief te worden. Dit zal energie besparen en het rijden in de woestijn vergemakkelijken.

Lees ook: Repsol test hernieuwbare brandstof uit op Morocco Rally

De Audi RS Q E-Tron E2 zal zijn debuut maken op de Rally van Marokko begin oktober met Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger en Carlos Sains/Lucas Cruz achter het stuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team