Atlas Leeuwinnen stap dichter bij Olympische Spelen na verslaan Zambia

6 april 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse vrouwenvoetbalploeg heeft een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Vrijdag wonnen de Atlas Leeuwinnen met 2-1 van Zambia in de heenwedstrijd van de vierde en laatste ronde van de Afrikaanse kwalificaties.

De Zambiaanse vrouwen voerden vanaf de eerste minuten druk uit, maar de Atlas Leeuwinnen hielden stand en wisten gevaarlijk te counteren. De eerste helft bleef doelpuntloos.

In de tweede helft namen de Marokkaanse vrouwen de leiding dankzij een doelpunt van Zineb Redouani in de 45e minuut. Zambia kwam in de 80e minuut op gelijke hoogte via Lushomo Mweemba, maar Rosella bezorgde de Atlas Leeuwinnen in de extra tijd de overwinning.

De returnwedstrijd wordt op dinsdag 9 april om 22.00 uur gespeeld in het Moulay Hassan Stadion in Rabat. De Marokkaanse vrouwen, die een goede uitgangspositie hebben voor kwalificatie, zullen hun zege in de returnwedstrijd moeten bevestigen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Als de Atlas Leeuwinnen zich kwalificeren, komen ze in Groep B terecht met de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. Een flinke uitdaging dus voor het Marokkaanse vrouwenelftal, dat nog nooit heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in het vrouwenvoetbal.