Zoeken

Geen Marokkaanse speelsters in wereldtop 50

15 december 2023 - 16:30 - Sport

©

Geen enkele Marokkaanse voetbalster heeft een plek weten te bemachtigen in de top 50 van beste vrouwelijke voetballers ter wereld, volgens een ranking samengesteld door de gespecialiseerde website ESPN.

De afwezigheid van Marokkaanse speelsters is opvallend gezien de opmerkelijke prestaties van de Atlas Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal eerder dit jaar in Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze voor het eerst de achtste finales bereikten.

Lees ook: Hervé Renard voorspelt gouden toekomst voor Atlas Leeuwinnen

De Spaanse middenvelder Aitana Bonmatì voert de lijst aan. Zij wordt geprezen om haar buitengewone talent, waarbij ze de wedstrijden domineert, zelden de bal verliest, uit de moeilijkste situaties komt en bijdraagt aan zowel doelpunten als assists. Bonmatì speelde een sleutelrol in het succes van FC Barcelona, dat zowel de Liga F als de Champions League won. Haar prestaties zowel op als buiten het veld worden door stemmers hoog gewaardeerd. "Haar kwaliteit is bijna ongeëvenaard en ze heeft dit jaar het helderst geschenen, zowel in het onzichtbare werk als in het creëren van spel- en doelpunten die de toegangsprijs waard zijn", reageert een stemmer.

Lees ook: FIFA-ranglijst: opmerkelijke sprong voor Marokkaanse vrouwenelftal

Voor het samenstellen van de ranglijst heeft ESPN dit najaar 32 vrouwenvoetbalexperts uit de hele wereld geraadpleegd. Huidige en voormalige coaches van topclubteams of nationale teams, algemene directeuren, bestuurders, spelers en journalisten werden uitgenodigd om anoniem hun top 50 spelers van 2023 te kiezen. Met behulp van een voorkeurstelsel werden punten toegekend, waarbij een nummer 1-keuze 50 punten waard was en een nummer 50-keuze één punt. Engeland en Spanje domineren de ranglijst, met respectievelijk 10 en 9 speelsters in de ESPN FC 50 Women’s Rank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team